tiistai 25. syyskuuta 2012

Dulano Chorizo Paprikasalami

Tässä hetken nojailen
Tämän makkaran hankin alennushyllystä shokkihinnalla, kun halvalla sain. Sanottakoon että maku oli lähempänä pizzasalamia kuin Chorizoa, eivätkä mausteet juuri maistuneet (paitsi suola). Lisäksi ohutta kuorta oli todella ärsyttävä nyppiä makkaran pinnalta, ja vielä ärsyttävämpi kaivella hampaiden välistä. Hinta oli kuitenkin sen verran alhainen että kaippa tätä mielummin syö kuin turpiinsa ottaa.

Korjaus edelliseen numeroon: Valveutuneen lukijan mukaan makkaraa ei olisikaan tarkoitus kuoria, vaan viipaloida ohueksi, jolloin kuoren palat eivät häiritse ateriointia. Kiitokset Anonyymille kommentista ja pahoittelut väärän informaation levittämisestä kaikille!

Arvosana: 3 tähteä

Lidled In suosittelee: arkikäyttöön

Ostanko uudelleen: joo

torstai 20. syyskuuta 2012

Eridanous Keftede- autenttinen lihapullasäilyke


Kreikkalaiset lihapullat pistivät silmään hyllyssä, ja kun pakkauksen mukaan kyseessä olivat vieläpä autenttiset kreikkalaiset lihapullat, kaivoi Lidled In haarukan pehmeään käteensä ja maistoi!

tiistai 18. syyskuuta 2012

Mini Herb Kebabs Possuvartaat

Näiden pötkylöiden valmistusohjeet olivat jännittävät: muovipaketti avaamattomana minuutiksi mikroon. Jalkapallon kokoiseksi turvonnut pakkaus ei kuitenkaan räjäyttänyt yksiötä, vaan tyhjeni omia aikojaan, joten pelko pois ja maistelemaan!

Nam!

Tarjoiluehdotus.
Kyseiset vartaat on siis grillattu valmiiksi, ja paketin mukaan 100 grammaan valmista tuotetta on grillattu 108 grammaa porsaanlihaa (108% lihapitoisuus!?!?). Ulkonäön perusteella ajattelin että kyse olisi ollut kokolihasta, mutta lähempi tarkastelu paljasti lihan jauhetuksi. Valmistaminen oli helppoa ja nopeaa, ja mikroruuaksi maku on yllättävän hyvä, grillaus ja yrtit maistuvat. Koostumus oli jostain hampurilaispihvin ja eineslihapullan välimaastosta. Ihan maukasta kuitenkin!

Herrojen Herkku

Suuri miinus tulee Kebabien hinnasta. Paketissahan on 4 kappaletta 20 gramman vartaita, joten yhdellä askilla ei pitkälle pötkitä. Hinta oli Lidlissä yli 2 euroa eli kilohinta nousee yli 20 euroon, ja se on valitettavasti jauhelihasta liian paljon.

Arvosana: 2,5 tähteä. 

Lidled In suosittelee: Rahamiehille

Ostanko uudelleen: En

Oldenhäuser Bockwurst- kuoreton nakki!

Juhlakalu itse
"Jos se on noin ällöttävän näköistä, sen täytyy olla hyvää! Eihän sitä muuten myytäisi?!" Edellämainitut ajatukset sekä 75% lihapitoisuus saivat allekirjoittaneen valitsemaan tämänkertaiseen arvosteluun Bockwurstin. Purkki kummitteli jääkaapissa viikon verran ennen arvostelua, mikä ei haitannut, sillä parasta ennen -päiväys oli kesäkuulle 2014.

Kylmänä ykköseen!

Ensimmäinen nakki maistettiin tietysti kylmänä. Maku on suolainen ja mausteinen. Jostain syystä yleisvaikutelma kuitenkin lässähtää. Kuoren puuttumisen lisäksi suutuntuma muistuttaa halpaa uunimakkaraa, jota kuitenkin piristävät satunnaiset rusto-osumat.

Liikkuuko siellä jotain?
Seuraava testi-erä valmistettiin pakkauksen ohjeiden mukaan, eli nakit pois purkista ja muutamaksi minuutiksi kuumaan veteen (älä keitä). Käsittelyn seurauksena suolapitoisuus laski paremmalle tasolle, ja nakki oli  oikeastaan ihan hyvää. Napsahtavan kuoren puuttuminen kuitenkin häiritsi edelleen.

Yhteenvetona voisi sanoa että maku korreloi melko pitkälle ulkonäön kanssa. Makkaraa jota on liotettu suolaliemessä. Tuotteen säilyvyys on kuitenkin erinomainen, ja kyllähän näitä mielummin napostelee kuin Jalostajan Nöttköttiä.

Arvosana: 3,5 tähteä.

Lidled In suosittelee: Erämiehille

Ostanko uudelleen: Ehkä!

Hinta: 2,19€

maanantai 3. syyskuuta 2012

Tervetuloa edullisen herkuttelun maailmaan!

Olen jo pitkään leikitellyt ajatuksella oman ruoka-aiheisen blogin perustamisesta. Erilaisia reseptiblogeja tuntuu kuitenkin riittävän pilvin pimein, joten ajattelin keskittyä itse raaka-aineisiin. Tämän blogin tarkoituksena on siis maistella ja arvostella Lidlin omia tuotteita.