sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lidled In Extra: Green Grocer's- Pakastevihannekset

Kuvassa IFK:n C-junioreiden vihannesjoukkue vasemmalta oikealle:
Herneitä, Pinaattia, Parsakaalia, ja Vihannessekoitusta

Silloin kun raavaan bloggarin alkaa todella tehdä mieli vihanneksia, ei aikaa ole hukattavaksi. Niinpä Lidled In:in toimitus raahasi tärinöihinsä muovipussillisen vihanneksia Lidlin pakastealtaasta. Pakastevihannesten sulattaminen tulisi suorittaa jääkaapissa, mutta suorin tie lautaselle käy mikroaaltouunin kautta. Lautasellinen kasviksia valmistui noin viidessä minuutissa, ja maistelu saattoi alkaa.

"tosta kun jätät vielä ton porkkanan pois, ni sit alkaa olla hyvä"
Vihannesten maku oli hyvinkin samankaltainen muiden maailman pakastevihannesten kanssa, eroa ei juuri huomannut. Hieman yllättävää oli pinaattien (kuvassa oikealla olevat papanat) ulkonäkö, joka muistutti hieman torilta ostettujen herneiden nauttimisesta aiheutuvaa pureskelujätettä. Lisäksi pinaatti vaati runsaasti mikroaaltoja sulaakseen, ja valutti huomattavan määrän nestettä lautaselle.

Kaiken kaikkiaan vihanneksista jäi hyvä maku suuhun. Näitä kannattaa aina pitää pakastimessa valmiina. Erityisen kunniamaininnan ansaitsee vihannessekoitus, jota allekirjoittanut on nautiskellut jo usealla aterialla kuluvan viikon aikana.  Näiden vihannesten etuna on myös alhainen hinta ja ylivertainen säilyvyys, "ei tartte sit kato raahata niit homeisii kurkunkantoi roskikseen tajuutzä!?" Valikoima vaihtelee hieman sesongista riippuen, ja luotettavan lähteen mukaan pakastealtaasta on bongattu tekstissä esiintyvien lajikkeiden lisäksi myös kukka- ja ruusukaalia.

Arvosana:  4 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: jokaisesta pussista vähän lautaselle, ja sit mikroon!
Hinta: n. 2,00 € / kilo


perjantai 26. lokakuuta 2012

Freeway Original Tonic Water taas otsikoissa! Katso tuhmat kuvat!

Pari ei malttanut olla toisistaan erossa hetkeäkään, silminnäkijät kuiskuttelevat. 
Kiireinen pullo ei ehtinyt jäädä
vastailemaan toimittajan kysymyksiin
Lidled In:in tähtitoimittaja bongasi kohumikserin viime viikonloppuna helsinkiläisen yökerho Tigerin tiskiltä, jossa tämän kiniinipitoisen entisen malarialääkkeen nähtiin tekevän lähempää tuttavuutta toistaiseksi tuntemattoman tummaverikön kanssa. "Onhan se vähän makeeta, mut kelaa et euron litra! Ehdottomasti stadin halvin tonic, ja äjjin!" kommentoi Lidled In:in tavoittama Jone Nikula äreänä.



Arvosana:  4 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: Puolet pois ja dynamiittia tilalle!
Hinta: 0,49€/ 0,5 l plo


sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lidled In Amour Special: Kolmen ja puolen tähden illallinen.



Lidled In lisäsi geeliä hiuksiinsa, avasi kauluspaidan ylimmän napin ja laittoi Toni Braxtonia soimaan romanttisen illan merkeissä. Kolmen ruokalajin menu sisälsi alkuruoaksi etanoita, pääruoaksi lammaspihvejä ja jälkiruoaksi persikkamelbaa vaniljavaahdolla.

Duc De Coeur Valkosipulivoilla maustetut etanat

Aloitin ruoanvalmistuksen luonnollisesti etanoista. Valmistusohjeissa ei mainittu sulatuksesta mitään, joten päädyin varmuuden vuoksi pitämään etanoita tunnin verran huoneenlämmössä ennen valmistusta. 7-10 minuutin kypsentäminen uunissa 180 asteessa sai valkosipulivoin poreilemaan ja keittiön täyttymään herkullisista tuoksuista.

Makeasti etanainen, nukkuu tinavuoteellansa.
Etanoiden houkutteleminen kuoristaan oli alkuun hieman hankalaa, mutta oikeiden työkalujen (hammastikku) löytyessä homma helpottui. Kaivelin muutaman etanan paahtoleivän päälle ja aloitin maistelun. Etanan syöminen tuntui alkuun hieman epäluonnolliselta. Maku oli pähkinäinen ja valkosipulinen. Seuralaiseni tyytyi dippailemaan leipäpaloja valkosipulivoihin. Myös omat tunteeni etanoihin olivat hieman ristiriitaiset. Toisaalta valkosipulivoissa uitetut nilviäiset olivat herkullisia ja mukavia pureskella, toisaalta pähkinäinen maku oli ensialkuun hieman outo. Illallisen jälkeinen yö oli oireeton, joten oletan etanoiden olleen kunnossa.

Vaikkei ensimmäinen kokemukseni Lidlin etanoiden kanssa ollut ehkä paras mahdollinen, kannattaa kuitenkin antaa ennakkoluulottomasti mahdollisuus näille herkkunilviäisille. Kannattaa myös varata hammas/ coctailtikkuja, jos et satu omistamaan parempia välineitä etanoiden syömiseen.

Romance
Arvosana:  3,5 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: Hyvän valkoviinin kanssa
Hinta: 2,99€ / 12 etanaa



5-6 lammaspihviä
pannulla

Marvest Lammaspihvit

Marvest lammaspihvit ovat Lidlin klassikkotuote. Olen itse maistellut näitä useaan otteeseen äitini valmistamana, joten ajattelin itsekkin kokeilla. Pihvit sulatettiin jääkaapissa yön yli, ja nostettiin huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Vakuumipaketista kuoriutui 4 pientä lihanpalaa, joka on 1-2 lihanpalaa vähemmän kuin paketissa luvattiin. Valmistusohjeet olivat simppelit: paista pihvit läpikypsäksi pannulla. Tuumasta toimeen, ja pihvit pannulle. Paketissa neuvottiin paistamaan pihvit läpikypsiksi, joten pidin pannun noin 2/3 teholla. Pihvien paistamiseen meni noin 10 minuuttia, jonka jälkeen annoin niiden levätä vielä muutaman minuutin. 

Pihvien maku oli herkullinen. Yrttinen marinadi toimi lampaalle hyvin, eikä palanut pannuun kiinni. Miinuspuolella todettakoon, että huolellinen kypsennys teki hieman sitkeästä lihasta vieläkin sitkeämpää. Viehkeä seuralaiseni jätti 1/4 pihveistä syömättä, mutta kehui kuitenkin pihvejä maukkaiksi.

Läpikypsäksi paistetut pihvit eivät ole ikinä olleet suosikkejani, mutta näiden pihvien maku oli kuitenkin hyvä. Valmis marinadi, ja valmiiksi leikatut pihvit tekevät ruoanlaitosta helppoa ja siistiä, ja suosittelisinkin näitä pihvejä erityisesti niille, joille ruuanlaitto ei ole kaikkein ominta alaa. Sinkkumiehen sunnuntaisena aamupalana lampaat toimivat varmasti myös erinomaisesti.

Arvosana:  3,5 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: 3min / puoli pannulla + 15 min 170 asteisessa uunissa. 
Hinta: 7,99€ / 400g 

Duc De Coeur Péche Melba

K 18
XXX
Jälkiruoaksi nautimme Lidlin Ranskalaiseen lajitelmaan kuuluvat lapsilta kielletyt persikkajälkiruoat. Huomasin 1% alkoholipitoisuudesta johtuvan merkinnän vasta kotona, joten neuvoisinkin olemaan tarkkana, ettei tarjoile tätä jälkiruokaa alle 18- vuotiaille. 

Purkin kannen avaaminen lehautti ilmoille aika vahvan viinan hajun. Suljin silmäni ja upotin lusikkani pehmeään jälkiruokaan. Vanukas oli erinomaista. Vaniljavaahto ja persikkamelba loivat yhdessä jumalaisen kokonaisuuden, jota alkoholihöyryt tukivat mainiosti. Seuralaiseni ei kuitenkaan pitäny vanukkaastaan, ja epäili sen olevan pilaantunut, johtuen vaahdon kokkareisuudesta ja "jostain oudosta mausta". Ristiriitaisen tilanteen ratkaisemiseksi nautin jälkkäriä vielä kehonrakentaystäväni kanssa, joka oli kanssani samoilla linjoilla: "h**vetin hyvää!". 

Arvosana:  4 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: salaa, vessanpöntöllä istuen.
Hinta: 1,69€ / 2 purkkia

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Lukijalahja: Gebirgsjäger Ilmakuivattu Salami!


Lidled In sai tupaantuliaislahjana testattavakseen Gebirgsjägerin ilmakuivatun salamin. Kyseistä salamia löytyy usein Lidlin Shokkihinta-hyllystä reilun neljän euron hintaan. Kokoahan pötköltä löytyy, ja juuri 650 gramman paino onkin saanut allekirjoittaneenkin kavahtamaan tätä uhkaavaa fallosta - turhaan. 

Tupaantuliaisten jälkeisenä aamuna oli hieman mukavampi herätä ajatukseen jääkaapissa odottavasta salamista. Paketti auki, pari viipaletta ruisleivän päälle, ja kurkkua kaveriksi, toimii! Illemmalla huomasin GJ:n salamin toimivan myös parin sentin paksuisina kiekkoina, joita oli mukava napostella sipsien tapaan Tom Cruisen toimintaelokuvaa katsellessa.

Mistään luksustuotteesta ei ole kyse, mutta hyvänä käyttömakkarana tämä salami täyttää paikkansa erittäin hyvin. Koko on melko suuri, mutta toisaalta tämä makkara säilyy jääkaapissa viikkoja pilaantumatta. Sanoisin jopa, ettei arkikäyttöön muita meetwursteja juuri kannata ostaa.

Arvosana:  4 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: ruisleivän kanssa, tai ihan sellaisenaan
Hinta:4,99 € alennuksessa 3,69€



sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lidled In Facebookissa!

Lidled In löytyy nyt myös Facebookista.

Käy tykkäämässä ja pysyt arvosteluissa ajan tasalla!

Oldenhäuser Lihapatee ja Maalaislihapatee




Pateiden hinta oli naurettavan halpa 1,29€ / purkki, joten ajattelin kokeilla. Kotimatkalla kuvittelin itseni takkatulen ääreen nauttimaan herkuistani teekupposen kera. Astellessani huolettomana syksyisten lehtien lomassa en osannut vielä aavistaa millaisia kauhuja joudun kokemaan. Ennen purkkien avaamista oletin Maalaislihapateen maun olevan lähellä armeijan sissipakkauksen pateita. Lihapateen väri taas antoi jotain osviittaa tulevasta.

Miehistö! Purkit auki! Fenderit veteen!

Maalaislihapatee


"Emmä tiedä et yllätyiks sä,
mut mä yllätyin!"
Maalaislihapateen avaaminen ei sinällään aiheuttanut traumoja. Massa oli hieman kokkareisempaa kuin olin kuvitellut, ja pinnalla oli kahden millimetrin paksuinen läpinäkyvä kalvo, mutta kaiken kaikkiaan tuote vaikutti syötävältä. Haarukka käteen ja suuhun.

Patee maistui, tuoksui, ja tuntui nöttkötiltä. Yllättävää oli myös se, että kaikesta huolimatta mössö maistui hapankorpun päällä ihan hyvältä. Ei tätä voi kuitenkaan kenellekkään normaalille ihmiselle suositella.  

Arvosana: 2 tähteä
Lidled In suosittelee: Hapankorpun kanssa
Hinta: 1,29€
Ostanko uudelleen: en osta

Lihapatee


"Herra tuomari, arvoisat valamiehet,
Todistuskappale A"
Lihapateen avaamisen jälkeen oli tarkistettava tuotteen päiväys, ja pakkauksen kunto. Ei, tuote ei ollut viallinen, se ihan oikeasti näyttää tukkeutuneesta rasvaviemäristä kaivetulta. Maku ei ollut yhtään parempi. Jännän makuisten lihapalojen sekaan oli nimittäin lisätty mausteeksi runsaasti peukalon pään kokoisia laardin paloja. Laardi maistui juuri siltä miltä se näyttää. Puolikkaan haarukallisen jälkeen päätin, että pateeta oli maisteltu riittävästi yhtä testiä varten. Joskus on tullut huumorimielessä maistettua koiran- ja kissanruokaa, ja tämä sijoittuu jonnekkin näiden välimaastoon. Lähes täysi purkki odottaa ottajaansa jääkaapin nurkassa, tulkaa hakemaan. Yhteystiedot voin laittaa sähköpostilla.


Arvosana: 1 tähti
Lidled In suosittelee: ei suosittele
Hinta: 1,29€
Ostanko uudelleen: en osta

Juna tulee!



lauantai 6. lokakuuta 2012

Lidled In Extra!! Salumeo Prosciutto Italiano

Tämä on hyvää.


Arvosana:  4 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: Lidlin goudasämpylöiden väliin
Hinta: 2,49€

perjantai 5. lokakuuta 2012

Eridanous Crunchy Coated Peanuts with Tzatziki Flavour

"Mä en skedee-
mä vedän vaan röökii ja hengaan."

No hyi helv..!


Itse en ole koskaan ollut kuorrutettujen pähkinöiden perään, tämä tuote oli kuitenkin sen verran omituinen että päätin kokeilla. Ensimmäinen puraisu ei vielä avannut tämän tuotteen hienouksia, eikä tyttöystäväkään tykännyt. Ajattelin että helppo homma, murska-arvostelu ja sillä siisti.

Eikun tämähän on ihan hyvää!


Päätin antaa pähkinöille vielä yhden mahdollisuuden, ja otin pussin mukaan automatkalle skeittiparkin nuorekkaaseen ympäristöön. Nautimme kuskin kanssa annokset pähkinöitä Dodge Caliberin (väriltään hopea) etupenkillä, ja jumankauta! Homma alkoikin toimimaan. Salaisuus on pähkinöiden jatkuva syöttö. Näin toimien muodostaa kuorrute kitalakeen Estrellan Sourcream & Onion -sipsien makuisen massan. Tätä olikin kiva sitten makustella koko automatka.

Pähkinät olivat oikein maukkaita, mutta helppoja ne eivät ole. Tuote vaatii keskittymistä ja huomiota kuin hyvä viini. Sanottakoon muuten vielä se, että näiden alkuperämaa ei oikeasti ole Kreikka, vaan Saksa.

Arvosana: 2 tai 4
Lidled In suosittelee: Kannattaa kokeilla!
Ostanko uudelleen: en varmaan sit kuitenkaan
Hinta: 1,49€/pussi/ 200g


Petri Kippers- Savusillit


Dynaaminen kolmikko esittäytyy
Turpa kiinni ja kansi auki!
Tutustuin tähän herkkuun serkkuni suosituksesta. Kaloja on kolmea eri makua, tomaatti, mausteliemi, ja auringonkukkaöljy. Päätin testata savukalan sen parhaiden ystävien, perunan ja ruisleivän kanssa. Näin loppusyksystä oli hankalaa loihtia kesätunnelmaa, mutta onnistuin kuitenkin hankkimaan uusien perunoiden korvikkeita- perunoita. Ruisleivän roolissa toimi Perheleipureiden Ruispalat.


Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia.


Purkkien avaaminen oli sotkuista touhua. Kalat olivat yllättävän kookkaita.Kuten kuvasta näkee, tomaattikalan kastikkeeseen oli panostettu, olihan kalan päälle ripoteltu herkullisen näköisiä paprikan paloja. Maustekala ja öljykala näyttivät melko samalta, joskin ylellisesti auringonkukkaöljyssä kylvetetty silli vaikutti hieman freeshimmältä.

Lidled In maisteli ja maiskutteli :


Mausteliemikala oli hyvä ja pippurinen. Lievä vetisyys häiritsi hieman, ja lisäksi mausteliemestä tuli jotenkin syyllinen ja saastainen olo.

Tomaattikalan kastike maistui hieman teolliselta, ei ketsupin makuinen vaan enemmän mieleen tuli Knorrin kermainen tomaattikeitto, paprika lisäsi kuitenkin sympatiapisteitä, joten Dancen Marcona laittaisin tämän koreografian kautta jatkoon. Tomaattimiehet tykkää.

Öljykala oli voittaja. Kyseessä on savukala, ja siltä se myös maistui. Vaikka kala oli uitettu öljyssä, se ei perunan tai ruispalan kanssa ollut ongelma. Simply the best!

Arvosana: 3,5 tähteä
Lidled In suosittelee: Perunan ja leivän kanssa, ehkä myös vodkan.
Hinta: 1,69€
Ostanko uudelleen: Ostan Öljykalaa ja nautin perunan kanssa.

Varoitus!: Läiskyvä kalaliemi tuoksuu pitkään sekä käsissä, pöydällä, että roskiksessa.
"Se on sust itestäs kii et diggaaxä vai heittaaxä "