tiistai 6. marraskuuta 2012

Alpengot Sianpotka- Herrasmiehen pikkujoulukinkku.

Voi rähmä!

Nyt on nimittäin sellainen arvostelu, jota allekirjoittanut on odottanut vesi kielellä jo pidemmän aikaa. Ostin muutama viikko sitten heräteostoksena Alpengotin potkan viiden euron sopuhintaan, mutta valitettavasti jouduin pakastamaan sen parempia aikoja odottamaan. Potkaa on tullut maisteltua, ja kokemukset vaihtelevat hyvästä melko huonoon. Pohjanoteerauksena mainittakoon edellisenä viikonloppuna kokeiltu Hs.fi:n potka-ohje, johon sijoitetun viiden tunnin työpanoksen tuloksena oli lievä pettymys. Viikonlopun kunniaksi päätin ottaa potkan sulamaan ja hainpa kaupausta kaveriksi vielä muutaman tölkin Grafenwalderin Pils olutta eli "Grafua". Potkan sulatettuani otin pakkauksen jääkaapista tunniksi huoneenlämpöön. 

Puttepossun nimipäivää eilen vietettiin...


Pakkauksen avaaminen oli hieman sotkuista puuhaa, eikä näky ollut kaunis. Pakkauksen ohjeiden mukaan hyytelöitynyt paistoneste tuli jättää potkan pinnalle. Lämmitin uunin 220 asteeseen ja laitoin potkan paistumaan. Ohjeiden mukaan kaadoin potkan päälle desilitran vettä 10 minuutin paistamisen jälkeen, ja laitoin potkan vielä 25 minuutiksi takaisin uuniin. 
Valmis potka oli herkullisen näköinen, ja myös tuoksui hyvältä. Tunnelma oli jouluinen. Paketin avattuani olin ekstaasissa. Liha oli todella pehmeää, ja luut ja nahan sai irroitettua potkasta haarukalla siirtelemällä. Olennaistahan potkassa on myös se, että nahka suojaa paiston aikana sen alla olevaa rasvaa, ja näin ollen valmiissa tuotteessa on runsaasti ihraa, sekä lihaan imeytyneenä, että ihan "sinä ittenään". Muodoistaan huolehtivana kaupunkilaismiehenä nautin kuitenkin potkani light-versiona ja jätin ihranpalat syömättä. Potka oli mureaa ja maku taivaallinen, niinpä lihanpalat katosivatkin lautaselta noin varttitunnissa.  

Sanasta miestä, potkasta sikaa


Jos haluat potkasi makeassa kastikkeessa, tämä ei ole sinun tuotteesi. Kaikille muille tätä voi suositella varauksetta. Sinkkumiehelle potka on erinoimanen joulukinkun korvike. Valmistus on helppoa ja nopeaa. 35 minuutin valmistusaika saattaa olla jopa nopeampi, kuin pizzan kotiinkuljetuksessa. Potka on haudutettu valmiiksi, ja pakkauksesta löytyy jopa ohje myös mikrossa lämmittämiseen. Olut oli muuten myös hyvää.

Vinkki: Todellinen herkuttelija käy hakemassa kaupasta ranskanleivän ja dippailee paistonesteissä itsensä nirvanaan.





Arvosana:  4,5 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee:olutta ja boksilta Tanskalainen Maajussi pyörimään.
Hinta: 5,00 €

3 kommenttia:

  1. Hei!

    Blogistasi tehty esittely on valmis ja löydettävissä täältä! Suosittelen tarkistamaan esittelyn vielä virheiden ja täydennysten varalta. Ihanaa loppusyksyä!

    # Helmi (jokonappaa.blogspot.fi)

    VastaaPoista
  2. Mainio blogi tämä!

    Potka on kyllä herkkua! Aiemmin tuota kokeilleena kypsensin tällä kertaa parikymmentä minuuttia pidempään kuin ohjeessa käskettiin ja maku ja koostumus olivat vielä paremmat. Lisukkeeksi löytyi L-marketista punakaalia purkissa ja "Spätzleä". Nämä sopivat potkakokemukseen kuin nappi silmään.

    Tuo oli tärkeää tähdentää, että potkan kanssa juodaan olutta ja kunnolla!

    VastaaPoista
  3. Hei Anonyymi! Kiitos vinkistä! Siispä raahaudunkin Lidliin punakaaliostoksille. Täytyy myöntää että mainitsemasi "Spätzle" on allekirjoittaneelle aivan uusi tuote. Onneksi Wikipedia osasi kertoa kyseessä olevan jonkinlaisen saksalaisen "nuudelin". Mielenkiintoista..

    VastaaPoista