sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Perfetto Kahvi - Mikä ei tapa, vahvistaa!

Perfetto!


Sukulointi on mitä mukavinta ajanvietettä viikonlopulle. Velipoika ilmoitteli tulostaan pitkin viikkoa, ja lauantain tullessa tilanne eskaloitui: nyt keitetään kahvit! Mikäs sen mukavampaa, kuin katsella ohikiitävää kevättä höyryävän kuuman kupposen kanssa.

Lidled Inin laaja fanipohja suositteli kahvihetkiin Lidlin omaa Perfetto -kahvia, kuulemma ” kun maistat ensimmäisen kerran, niin ymmärrät kyllä miksi”.
Ilta-sanomien halpojen kahvien testissä kunniakkaasti saappaat jalassa kaatunut Perfetto on sekä paahdettu, että jauhettu, ja tuoteseloste valistaa pakkauksen sisällöstä seuraavasti: ”Paahdettu kahvi – suodatinjauhatus. Tyhjiöpakattu” –  mitäpä sitä kaunistelemaan.

Kahvin maku on mielenkiintoinen sekoitus lyijykynää ja palanutta popcornia. Ei parhaita kahveja, joita olen päässyt maistamaan. Maidon lisääminen ei auta, sillä tuntuu ettei Perfettossa em. aromien lisäksi muuta makua olekaan. Toisaalta, se on lämmintä, menee kurkusta alas, ja pitää hereillä!

Perfettosta puhuessa kannattaa ottaa huomioon myös taloudelliset seikat. Tuotteen hinta on alhainen ja paketti erittäin riittoisa. Kun jättää Presidentit hyllyyn ja imeskelee tätä paketin viikkovauhdilla, on säästö vuositasolla jo yli sadan euron luokkaa. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa!


Arvosana: 2 tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan.
Lidled In suosittelee: Vangeille ja varusmiehille.
Hinta: 1,69 €/ 500g
Hinta-laatusuhde: 4


16 kommenttia:

  1. Kyllähän tolla halvan suolihuuhtelun saa... nimim. viime pääsiäisenä ukot jonotti kilpaa vessaan

    VastaaPoista
  2. Heei! Milloin tulee uutta arvostelua?? En malta oottaa!

    VastaaPoista
  3. Juotan tätä aina vieraille. Hinta/laatusuhde lyömätön.

    VastaaPoista
  4. Ennemmin lopetan kahvinjuonnin kokonaan, kuin alkaisin juomaan tätä kuraa :D Kerran ostin ja oli niin kamalaa että meinasin oksentaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etpä taida hyvän päälle mitään ymmärtää.

      Poista
    2. Räjähtävää ripulia jos haluaa niin oikein hyvä kahvi niin siis jos saa kurkusta alas, meinaa väkisin kiivetä ylös juodessa.

      Poista
  5. Perfetto on tosi hyvänmakuinen kahvi. Parempaa kuin suomalaiset kuravedet. Kunnon saksalainen maku.

    VastaaPoista
  6. Paketin päällä asteikko "Strong" 1—10, nuoli yhdeksikön kohdalla.
    Vaaleaa kamaa, eli paahtoastetta ei em. asteikko ainakaan kerro.
    Kofeiinipitoisuus tuntuu kyllä aika voimakkaalta (kaikki kofeiiniyliannostuksen oireet kun muutaman mukin tuota joi, siis määriä mistä ei normaalisi mitään oireita saa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perfetto on tehty 100% Robusta-pavuista, jotka sisältävät kofeiinia lähes kaksinkertaisesti kuin (Suomessa yleisempi) Arabica. Maku on myös hyvin erilainen ja blogipostaaja hyvin tunnisti pavulle tyypilliset aromit. Plussapuolena Robustassa pitäisi olla enemmän antioksidantteja.

      Perfetto toimii todella hyvin jääkahvin pohjana (kuumalla vedellä uutettu, ei cold brew) ja kestää hyvin makeutusta sekä aromeja. Jääkahvina maku on myös täysin erilainen. Lämpimänä nautittuna kannattaa lisätä aavistus sokeria (sisältää luontaisesti sokereita vähemmän kuin Arabica). Voi kokeilla myös aivan pienen ripauksen vanilliinisokeria kanssa. Uuttamisessa veden lämpötilaa ja uuttoaikaa muuttamalla lopputuloksesta saa jonkin verran erilaisen.

      Muista edullisista Robusta kahveista S-ryhmän Xtra on vaaleampipaahtoinen, karkeammalla jauhatuksella ja pavun ominaiset aromit maistuvat voimakkaammin kuin Perfettossa. K-ryhmän vaaleapaahtoista Robustavaihtoehtoa en ole uskaltanut kokeilla.

      Jos on yhtään seikkailunhalua, niin melkeinpä suosittelen testaamaan. Kunhan muistaa että Robusta ja Arabica ovat maultaan täysin erilaisia ja alussa voi tuntua siltä että on opettelemassa kahvin juomista uudelleen.

      Poista
  7. Tätä kun juo niin maha tulee erittäin kipeäksi pitkäksi aikaa.jossain artikkelissa oli että aiheuttaa syöpää ja on lisätty hormonaalista kemikaalia mukaan, makua parantamaan. Mielestäni tämä tulisi poistaa valikoimasta!!

    VastaaPoista
  8. moi mikä asteikko tossa on

    VastaaPoista
  9. Juuri nyt juon tätä kun olen joutunut köyhinä päivinä ostamaan. Suu ja vatsa on tottunut tähän ja nyt maistuu jo hyvältä.kävin oikein kattomassa paperiroskiksessa onko varmasti sama pakkaus. Säästö huomattava kun juo tätä eikä tarvi kahvin juomista lopettaa��.

    VastaaPoista
  10. Oli sellasta tuubaa et löi 2 kupin jälkeen armottomat rytmärit, pakko ottaa nitro. En enää kokeile tätä. Halpa ja edes vähän sinnepäin hyvä ei tässä kohtaa.

    VastaaPoista