sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lidled In Amour Special: Kolmen ja puolen tähden illallinen.



Lidled In lisäsi geeliä hiuksiinsa, avasi kauluspaidan ylimmän napin ja laittoi Toni Braxtonia soimaan romanttisen illan merkeissä. Kolmen ruokalajin menu sisälsi alkuruoaksi etanoita, pääruoaksi lammaspihvejä ja jälkiruoaksi persikkamelbaa vaniljavaahdolla.

Duc De Coeur Valkosipulivoilla maustetut etanat

Aloitin ruoanvalmistuksen luonnollisesti etanoista. Valmistusohjeissa ei mainittu sulatuksesta mitään, joten päädyin varmuuden vuoksi pitämään etanoita tunnin verran huoneenlämmössä ennen valmistusta. 7-10 minuutin kypsentäminen uunissa 180 asteessa sai valkosipulivoin poreilemaan ja keittiön täyttymään herkullisista tuoksuista.

Makeasti etanainen, nukkuu tinavuoteellansa.
Etanoiden houkutteleminen kuoristaan oli alkuun hieman hankalaa, mutta oikeiden työkalujen (hammastikku) löytyessä homma helpottui. Kaivelin muutaman etanan paahtoleivän päälle ja aloitin maistelun. Etanan syöminen tuntui alkuun hieman epäluonnolliselta. Maku oli pähkinäinen ja valkosipulinen. Seuralaiseni tyytyi dippailemaan leipäpaloja valkosipulivoihin. Myös omat tunteeni etanoihin olivat hieman ristiriitaiset. Toisaalta valkosipulivoissa uitetut nilviäiset olivat herkullisia ja mukavia pureskella, toisaalta pähkinäinen maku oli ensialkuun hieman outo. Illallisen jälkeinen yö oli oireeton, joten oletan etanoiden olleen kunnossa.

Vaikkei ensimmäinen kokemukseni Lidlin etanoiden kanssa ollut ehkä paras mahdollinen, kannattaa kuitenkin antaa ennakkoluulottomasti mahdollisuus näille herkkunilviäisille. Kannattaa myös varata hammas/ coctailtikkuja, jos et satu omistamaan parempia välineitä etanoiden syömiseen.

Romance
Arvosana:  3,5 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: Hyvän valkoviinin kanssa
Hinta: 2,99€ / 12 etanaa



5-6 lammaspihviä
pannulla

Marvest Lammaspihvit

Marvest lammaspihvit ovat Lidlin klassikkotuote. Olen itse maistellut näitä useaan otteeseen äitini valmistamana, joten ajattelin itsekkin kokeilla. Pihvit sulatettiin jääkaapissa yön yli, ja nostettiin huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Vakuumipaketista kuoriutui 4 pientä lihanpalaa, joka on 1-2 lihanpalaa vähemmän kuin paketissa luvattiin. Valmistusohjeet olivat simppelit: paista pihvit läpikypsäksi pannulla. Tuumasta toimeen, ja pihvit pannulle. Paketissa neuvottiin paistamaan pihvit läpikypsiksi, joten pidin pannun noin 2/3 teholla. Pihvien paistamiseen meni noin 10 minuuttia, jonka jälkeen annoin niiden levätä vielä muutaman minuutin. 

Pihvien maku oli herkullinen. Yrttinen marinadi toimi lampaalle hyvin, eikä palanut pannuun kiinni. Miinuspuolella todettakoon, että huolellinen kypsennys teki hieman sitkeästä lihasta vieläkin sitkeämpää. Viehkeä seuralaiseni jätti 1/4 pihveistä syömättä, mutta kehui kuitenkin pihvejä maukkaiksi.

Läpikypsäksi paistetut pihvit eivät ole ikinä olleet suosikkejani, mutta näiden pihvien maku oli kuitenkin hyvä. Valmis marinadi, ja valmiiksi leikatut pihvit tekevät ruoanlaitosta helppoa ja siistiä, ja suosittelisinkin näitä pihvejä erityisesti niille, joille ruuanlaitto ei ole kaikkein ominta alaa. Sinkkumiehen sunnuntaisena aamupalana lampaat toimivat varmasti myös erinomaisesti.

Arvosana:  3,5 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: 3min / puoli pannulla + 15 min 170 asteisessa uunissa. 
Hinta: 7,99€ / 400g 

Duc De Coeur Péche Melba

K 18
XXX
Jälkiruoaksi nautimme Lidlin Ranskalaiseen lajitelmaan kuuluvat lapsilta kielletyt persikkajälkiruoat. Huomasin 1% alkoholipitoisuudesta johtuvan merkinnän vasta kotona, joten neuvoisinkin olemaan tarkkana, ettei tarjoile tätä jälkiruokaa alle 18- vuotiaille. 

Purkin kannen avaaminen lehautti ilmoille aika vahvan viinan hajun. Suljin silmäni ja upotin lusikkani pehmeään jälkiruokaan. Vanukas oli erinomaista. Vaniljavaahto ja persikkamelba loivat yhdessä jumalaisen kokonaisuuden, jota alkoholihöyryt tukivat mainiosti. Seuralaiseni ei kuitenkaan pitäny vanukkaastaan, ja epäili sen olevan pilaantunut, johtuen vaahdon kokkareisuudesta ja "jostain oudosta mausta". Ristiriitaisen tilanteen ratkaisemiseksi nautin jälkkäriä vielä kehonrakentaystäväni kanssa, joka oli kanssani samoilla linjoilla: "h**vetin hyvää!". 

Arvosana:  4 Tähteä
Ostanko uudelleen: Ostan
Lidled in suosittelee: salaa, vessanpöntöllä istuen.
Hinta: 1,69€ / 2 purkkia

1 kommentti:

  1. Kiitokset myös lihattomista arvosteluista - toivottavasti näitä tulee myös jatkossakin! Ja terveisiä kehonrakentajaystävälle :3

    VastaaPoista