perjantai 5. lokakuuta 2012

Petri Kippers- Savusillit


Dynaaminen kolmikko esittäytyy
Turpa kiinni ja kansi auki!
Tutustuin tähän herkkuun serkkuni suosituksesta. Kaloja on kolmea eri makua, tomaatti, mausteliemi, ja auringonkukkaöljy. Päätin testata savukalan sen parhaiden ystävien, perunan ja ruisleivän kanssa. Näin loppusyksystä oli hankalaa loihtia kesätunnelmaa, mutta onnistuin kuitenkin hankkimaan uusien perunoiden korvikkeita- perunoita. Ruisleivän roolissa toimi Perheleipureiden Ruispalat.


Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia.


Purkkien avaaminen oli sotkuista touhua. Kalat olivat yllättävän kookkaita.Kuten kuvasta näkee, tomaattikalan kastikkeeseen oli panostettu, olihan kalan päälle ripoteltu herkullisen näköisiä paprikan paloja. Maustekala ja öljykala näyttivät melko samalta, joskin ylellisesti auringonkukkaöljyssä kylvetetty silli vaikutti hieman freeshimmältä.

Lidled In maisteli ja maiskutteli :


Mausteliemikala oli hyvä ja pippurinen. Lievä vetisyys häiritsi hieman, ja lisäksi mausteliemestä tuli jotenkin syyllinen ja saastainen olo.

Tomaattikalan kastike maistui hieman teolliselta, ei ketsupin makuinen vaan enemmän mieleen tuli Knorrin kermainen tomaattikeitto, paprika lisäsi kuitenkin sympatiapisteitä, joten Dancen Marcona laittaisin tämän koreografian kautta jatkoon. Tomaattimiehet tykkää.

Öljykala oli voittaja. Kyseessä on savukala, ja siltä se myös maistui. Vaikka kala oli uitettu öljyssä, se ei perunan tai ruispalan kanssa ollut ongelma. Simply the best!

Arvosana: 3,5 tähteä
Lidled In suosittelee: Perunan ja leivän kanssa, ehkä myös vodkan.
Hinta: 1,69€
Ostanko uudelleen: Ostan Öljykalaa ja nautin perunan kanssa.

Varoitus!: Läiskyvä kalaliemi tuoksuu pitkään sekä käsissä, pöydällä, että roskiksessa.
"Se on sust itestäs kii et diggaaxä vai heittaaxä "



1 kommentti:

  1. Olen yhtä mieltä siitä, että öljyyn säilötyt ovat maukkaimpia näistä, mutta tomaattisesta saa kätevän kastikkeen esim. makaronille.
    Olen anglofiliapäissäni tullut syöneeksi näitä aamiaisellakin (tuore savusilli on perinteinen, joskin unhoitettu, osa englantilaista aamiaista). Öljyn kanssa läträäminen heti aamulla on kuitenkin hieman kyseenalaista puuhaa, eikä purkkituote ole kovin autenttinen.
    Kalasäilykkeeksi kuitenkin parhaita, mitä olen syönyt.

    VastaaPoista