sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Lidled In Joulutunnelmissa: Ou nou, reseptipäivitys!



"mä oon deshdannu ne kaikki ja ne fudaa!"
Kinkkutarjousten perässä juostessa tulee helposti nälkä. Niinpä Lidled In päätti joulun kunniaksi poiketa hieman valitsemaltaan linjalta ja julkaista arvostelun sijasta reseptin. Sienisalaatti on täyttävä kasvisherkku, joka maistuu myös sekasyöjille. Resepti on helppo ja helposti varioitavissa, mikäli kyllästyy perussalaatin makuun.

Tuumasta toimeen

 

Kaikki sienisalaattiin tarvittavat raaka-aineet löytyvät Lidlin valikoimista ympäri vuoden. 1-4 hengen salaattiin tarvitaan:

1 Keskikokoinen sipuli

2 200g purkkia kermaviiliä

4 purkkia herkkusieniviipaleita

2 tl rouhittua mustapippuria

1-3 tl suolaa (itse laitan 3, oon pyrkiny vähentää)

Silppua sipuli (ammattilainen välttää kyyneleet hoitamalla toimituksen liesituulettimen alla). Valuta sienet siivilässä ja purista loput nesteet pientä lautasta apuna käyttäen. Silppua sienet. Sekoita sienet, sipuli, mausteet ja kermaviili isossa kulhossa. Maista. Tarvittaessa voit lisätä pippuria tai suolaa. Sienisalaatin kannattaa antaa levätä jääkaapissa yön yli, jolloin maut tasaantuvat ja sipulin maku pehmenee.

Anna mun lepää hei!
Vinkki: Reseptiä voi muutella mielensä mukaan, esimerkiksi korvaamalla kermaviilin smetanalla tai ranskankermalla. Voit vaihtaa sipulin purjosipuliin tai lisätä valmiiseen salaattiin ruohosipulia tai muita yrttejä. Sienisalaatti maistuu ruisleivän päällä, lämminsavulohen kanssa tai ihan vaan puurolautaselta kalsaripaita päällä. Maistuvaa joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti